Aromatherapie is het behandelen, verminderen of voorkomen van lichamelijke en psychische klachten, door op verschillende manieren zowel uitwendig via inhalatie of via opname door de huid, als inwendig via opname door het spijsverteringskanaal of andere slijmvliezen gebruik te maken van plantaardige aromatische/geurende stoffen.

Deze aroma’s of geurende stoffen zijn in de eerste plaats vaak etherische oliën, maar ook andere basisstoffen zoals hydrolaten, plantaardige oliën en CO2-extracten spelen binnen de aromatherapie een belangrijke rol.

Aromatherapeutisch

consult

Je kunt bij mij terecht voor een aromatherapeutisch consult, dit zal altijd bestaan uit een intake gesprek waar we het ingevulde intake formulier doornemen. We bespreken welke lichamelijke en/of psychische ondersteuning jouw lichaam nodig heeft.

Na dit eerste consult ga ik met jouw klachten en wensen aan de slag en stel ik een plan op wat ik met je zal delen.

Ook verwerk ik plantaardige aromatische stoffen in op maat gemaakte crèmes, zalven en huidoliën.

Belangrijk om te weten is dat aromatherapie een complementaire therapie is, dit betekent dat het een aanvullende therapie is, die naast de reguliere behandeling kan lopen.

In vervolgconsulten zullen we de voortgang en resultaten bespreken en indien nodig het behandelplan bijstellen.
Consulten kunnen indien gewenst ook online plaatsvinden.

Ik werk vanuit een holistische visie, de mens zien in zijn unieke geheel. Geest (spirituele), ziel (psyche, emotie) en lichaam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Sterker nog ze beïnvloeden elkaar. Een disbalans hierin zorgt onder andere voor een deuk in het zelfhelende vermogen van ons lichaam.

Als natuurgeneeskundig aromatherapeut ben ik erop gericht dit zelfbeschermend en zelfgenezend proces van het lichaam te ondersteunen met behulp van natuurlijke (aromatische) bronnen.

Tarieven

Intake gesprek                     €90

Vervolgconsult 1 uur           €65

Vervolgconsult 1/2 uur       €35