Zoutkamer

Baarn

Zouttherapie ook wel Halotherapie genoemd is een behandeling in een speciaal ontwikkelde zoutkamer waar het natuurlijk microklimaat van zoutgrotten wordt nagebootst. Natuurzout wordt via een fijne verneveling in de ruimte gecirculeerd en is zeer effectief in het ondersteunen van luchtweg- en huidaandoeningen.

Oorsprong van halotherapie

Halotherapie komt uit Oost-Europa. Eeuwen geleden werd er vastgesteld dat de mijnwerkers in de zoutmijnen nauwelijks ziek waren, ondanks de zware arbeid die ze verrichtten. Na langdurig onderzoek werd vastgesteld dat het klimaat, met name de optimale temperatuur, luchtcirculatie en luchtvochtigheid in de zoutmijnen een positieve uitwerking had op de gezondheid en vooral positief voor de huid en luchtwegen.

Geprobeerd werd om dit klimaat na te bootsen boven de grond. Zo zijn de kunstmatige zoutkamers ontstaan.

Indicaties

Allergieën Astma Bronchitis Chronische keel-, neus- klachten COPD Cystische Fibrose Eczeem Hoesten Hooikoorts Long Covid klachten Longemfyseem Psoriasis Rokershoest Verkoudheid Voorhoofdholte ontsteking Vastzittend slijm in de luchtwegen

Werking van

Zout

Natuurzout wordt door een vernevelaar vermaalt en komt als fijne verneveling de zoutkamer in en verspreidt zich vervolgens door de lucht. Doordat de deeltjes zo klein zijn komen ze diep in de luchtwegen en onderste longblaasjes terecht. De werking van het zout zorgt ervoor dat slijm minder taai wordt, waardoor de trilharen weer op een natuurlijke manier hun werk kunnen uitvoeren, namelijk het afvoeren van lichaamsvreemde stoffen. Zout helpt om ontsteking, bacteriële infectie, overdadig slijmvorming, spastische verschijnselen (van de bronchiën) en grote gevoeligheid van de ademhalingsorganen tegen te gaan, die het ademhalingssysteem nadelig beïnvloeden. Hierdoor wordt je minder vatbaar voor infecties. Bij eczeem en psoriasis wordt van binnenuit het afweersysteem versterkt.

zoutkamer

Baarn

Zoutkamer Baarn is een kleinschalige zoutkamer met ruimte voor persoonlijke aandacht. Zachte verlichting en muziek zorgen voor een ontspannen sfeer. Bij zouttherapie hoef je niets anders te doen, dan heerlijk achterover te leunen in een comfortabele stoel met een boek of even je ogen te sluiten, bij een aangename temperatuur van 22-24C.

Een sessie duurt 45 minuten. Het beste kun je gemakkelijke kleding dragen. In verband met de hygiëne krijg je plastic overschoenen aan. Er wordt verzocht geen parfum te gebruiken.

Tarieven

1e sessie gratis,
kom vrijblijvend kennismaken!

1 sessie
€20

10 rittenkaart
€180

Maandabonnement
onbeperkt aantal behandelingen
€200

Geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden, onder begeleiding en toezicht van een volwassene.

Tarief voor kinderen tot 12 jaar is €15, de duur van de sessie is dan 30 minuten. Begeleiders hoeven niet te betalen. Boeking voor kinderen altijd in overleg!